top of page

 • Wie staat er in voor de werking en exploitatie van het LibraDatacenter en waarom hebben jullie LibraCloud opgericht?
  LibraCloud en het Libra Datacenter zijn opgericht door een team van ervaren IT Consultants. We hebben samen opgeteld meer dan 100 jaar IT ervaring. Wij geloven zeer sterk in datacenter cloud oplossingen. Tot onze frustratie merkten we bij audits dat veel bedrijven een verkeerd beeld hebben van de cloud. Sommige bedrijven hadden terecht zelfs spijt dat ze de sprong gemaakt hadden naar de cloud. Meestal omdat ze op het verkeerde cloud platform zaten en ook omdat er hen middels een Total Cost Of Ownership calculator beloofd was dat het minder ging kosten. In de realiteit was het tegendeel waar. Ook de performantie, service en uptime laat soms te wensen over bij bepaalde partijen. De klant kent heel dikwijls te weinig van IT en volgt blindelings wat hen voorgeschoteld wordt. Wij vinden het belangrijk dat er een " vinger aan de pols " dienstverlening is. In onze visie dient de klant een garantie op een optimale dienstverlening tegen eerlijke prijzen te krijgen. Net daarom hebben wij als IT Consultants LibraCloud en het Libra Datacenter opgericht. 

   

 • Waarom zou ik mijn IT omgeving in het Libra Datacenter plaatsen en niet bij ons in het bedrijf?
  Dit is een veel terugkomende vraag waarbij we merken dat er door veel bedrijven en zelfs soms IT managers nog een conservatieve denkwijze gehanteerd wordt. IT managers doen dit soms ook uit zelfbehoud maar dat is eigenlijk nergens voor nodig. Het is niet omdat de server in het Libra Datacenter staat dat hun job overbodig wordt. Wel integendeel, ze kunnen hun focus net meer richten op de openstaande IT noodzaken dan op server hardware monitoring en server hardware deployment. Wij met ons IT Consultant team hebben de focus gelegd op het feit dat het altijd voordeliger zou moeten zijn om de IT omgeving van een bedrijf naar de cloud te verhuizen. Onze focus ligt op de Total Cost of Ownership en daarbijhorende topservice. Wij kunnen dit aantonen met effectieve TCO calculators bij een audit.
   

 • Waarom zou ik mijn IT omgeving in het Libra Datacenter plaatsen en niet in een ander datacenter?
  Neem even de tijd om de punten op onze website en onze brochure door te nemen. Onze doelstelling als IT consultants is niet om zomaar datacenter hosting aan te bieden maar een all in pakket met topservice inbegrepen in de prijs. Datacenter hosting is maar een onderdeel van ons diensten pakket. We bieden managed backup solutions aan, server hardware monitoring, herstellingen, uitbreidingen, ... De eindklant krijgt zeer veel voor zijn geld. Daarom geven we ook de beste prijs garantie! 
   

 • Je bent wel tevreden over uw IT Partner en / of IT manager?

 • Mooi we kunnen dit enkel maar toejuichen. Wij werken zeer graag samen. Als we een audit doen via Itconsultant Expert dan merken we zeer vaak terughoudendheid van de bestaande IT Partner / Manager. Vaak zien ze ons al een bedreiging terwijl we eigenlijk enkel constructief te werk gaan. Indien de IT manager / partner zijn taken naar behoren uitvoert is er geen enkel probleem, in tegendeel wij kunnen de perfecte aanvulling zijn. Een voorbeeld: de klant kiest om aanvullend samen te werken met LibraCloud. Wij stellen na een audit in onderling overleg met de huidige IT partner, een IT omgeving voor en plaatsen de server dedicated in het Libra Datacenter. De IT partner / manager kan bepaalde diensten geheel of gedeeltelijk voor zijn rekening nemen doordat wij de IT partner de volledige controle geven over de Hyper-V Virtualiser en de firewall. We kunnen aanvullend bijspringen waar nodig. Wij voorzien backup storage. Mocht er een probleem optreden met de server dan kan de omgeving opgetrokken worden op één van onze standby servers. Wij staan in voor de server hardware monitoring en herstellingen.

 • Wat als ik een dedicated server koop en deze plaats in het datacenter. Hoe gaat dit juist in zijn werk?
  Wij bouwen de dedicated server omgeving specifiek naar de noden / applicaties van uw bedrijf. Van zodra de dedicated server klaar is ( in het Libra Datacenter in de rack gemonteerd met de nodige connectiviteit ) kan uw bestaande IT omgeving naar deze server gemigreerd worden. We zorgen ervoor dat de continuïteit van uw bedrijf gegarandeerd blijft tijdens deze migratie mits een voorgelegd migratie plan en een goede communicatie.

   

 • Als ik een dedicated server koop met 5 jaar garantie is deze dan verzekerd tegen potentiële extra schade, zoals bv. brand in het datacenter of andere externe schademogelijkheden?
  Uiteraard, het Libra Datacenter is tot in de puntjes verzekerd.

   

 • Waarom zou ik een dedicated Libra server kopen of leasen en niet gewoon huren?
  Dit is een vraag die we regelmatig krijgen. Simpel, omdat het goedkoper is en je meer gegarandeerde Cloud Power krijgt. Als je opteert om zelf te kopen of te leasen dan is het uw eigendom. Dit omvat een ander Microsoft licentie model dat op langere termijn steeds in het voordeel van de eindklant uitkomt. Met uitzondering als de eindklant zelf beslist om bijvoorbeeld zelf een saas ( software as a service ) = verhuurmodel op te zetten.

   

 • Wat als ik een dedicated server koop maar ik wil bijvoorbeeld na een aantal maanden / jaren de server bij mij in het bedrijf of in een ander datacenter plaatsen en de samenwerking met Libracloud daaruitvolgend wens stop te zetten?
  U kan ten allen tijde de samenwerking met LibraCloud stopzetten zonder enige opzeg fee en opzeg termijn. Tenzij u een specifiek commercieel contract hebt getekend met een verbintenisduur. Wij bezorgen uw server met bijhorende licenties terug op de door u gewenste locatie binnen België zonder meerkost. De 5 jaar server hardware garantie blijft geldig. De hardware monitoring en onsite vervanging vervalt in dat geval. Als er bijvoorbeeld een harde schijf of een voeding zou falen dan wordt deze op afroep via een toeleveringsdienst bezorgd. Indien er een interventie gewenst is ter plaatse dan is dat steeds in regie. Het server hardware onderdeel is wel in garantie binnen de 5 jaar na aankoop.

   

 • Kunnen we onze huidige dedicated server infrastructuur die bij ons in het bedrijf staat in het Libra Datacenter plaatsen?
  Dat kan maar eerst dient hier een audit aan vooraf te gaan. Wij kunnen wel niet de garanties bieden op servers van derden zoals wij gegarandeerde garanties kunnen bieden op onze Libra servers.

   

 • Kunnen we onze huidige dedicated server die in een ander datacenter staat in het Libra Datacenter plaatsen?
  Dat kan maar eerst dient hier een audit aan vooraf te gaan. Wij kunnen wel niet de garanties bieden op servers van derden zoals wij gegarandeerde garanties kunnen bieden op onze Libra servers.

   

 • Kunnen we onze cloud omgeving die shared bij bijvoorbeeld Proximus " kmo in de cloud " of bij andere derde partijen migreren naar Libracloud en het Libra Datacenter?
  Dat kan maar eerst dient hier een audit aan vooraf te gaan zodat u zeker de juiste oplossing krijgt volgens de noden van uw bedrijf. In de " kmo in de cloud " omgeving van proximus hebt u geen eigen dedicated server maar werkt u op een gedeeld platform dat grotendeels beheerd wordt door proximus.
  Wij kunnen een perfecte migratie garanderen naar onze cloud oplossingen.

   

 • Hoe komt het dat Libracloud zoveel goedkoper is dan andere IT partijen? Zit er een addertje onder het gras?
  Nee, er zit geen addertje onder het gras. Onze sterkte is dat we een eigen Libra Datacenter gebouwd hebben waardoor we zeer flexibel te werk kunnen gaan. Op onze servers nemen we nagenoeg geen marges en bieden deze aan groothandel prijzen aan. Kortom er blijft niet veel marge aan onze vingers kleven.

   

 • Wat als mijn dedicated server in het Libra Datacenter crasht?
  Dat is één van onze sterktes binnen onze dienstverlening. Wij hebben zwaar geïnvesteerd in backup en standby server oplossingen. Hierdoor kunnen we uw omgeving live brengen op onze standby servers zonder meerkost zodat de continuïteit gegarandeerd blijft voor uw bedrijf. Van zodra de server hersteld is brengen we uw omgeving terug live op uw dedicated server. We hebben trouwens ook aansluitend volledig
   ransomware / cryptolocker proof storage omgevingen ter beschikking. We kunnen dit aan de hand van een demo aantonen.
   

 • Wat als mijn IT omgeving in het Libra Datacenter het slachtoffer wordt van een ransomware / cryptolocker?
  Ook hiervoor bieden we gegarandeerde oplossingen aan. Contacteer ons en we lichten deze graag aan u toe.

bottom of page